Udruga Fokus udruga je za razvoj civilnog društva.

MOTO:
Mijenjaj sebe, mijenjaj društvo

VIZIJA:
Promjena društva djelovanjem pojedinaca spremnih na temeljitu promjenu vlastitog sustava vrijednosti.

MISIJA:
Korjenita promjena društva počinje promijenjenim pojedincima u svim njegovim segmentima.
Raznim aktivnostima poput seminara, predavanja, konferencija, druženja, gostovanja zanimljivih i relevantnih govornika te pokretanjem društveno korisnih inicijativa u suradnji s partnerima djelujemo kao agenti promjene u društvu.

Na ovaj način dajemo ljudima nadu i viziju za bolju budućnost, omogućujući im učenje, usvajanje i razvijanje različitih vještina kako bi bolje upoznali sebe, unaprijedili odnose s drugima i društveno se angažirali.

U svemu tome vođeni smo kršćanskim načelima, osoba Isusa Krista nam je inspiracija, a njegov život izazov da ga slijedimo.

O nama:

Udruga Fokus (prije Nada i život) neformalno je započela druženjem studenata 1993. godine, a formalno smo registrirani 1995. godine. Sljedeće godine udruga zapošljava prvo troje radnika, da bismo danas imali 16 zaposlenika i preko 10 domaćih i stranih volontera.

Tijekom proteklih 20 godina u svojem smo se radu usredotočili na studentsku populaciju, obitelji, poslovne ljude, sportaše, one u financijskim problemima i brojne druge, pokušavši što većem broju ljudi pomoći i prenijeti poruku vjere, nade i ljubavi. Imali smo čast ugostiti ugledne goste poput astronauta Charlesa Dukea koji je hodao po Mjesecu ili kemičara Henryja Schaeffera koji je pet puta nominiran za Nobelovu nagradu, kao i mnoge druge. Organizirali smo prvo Europsko kršćansko nogometno prvenstvo. Proveli smo kampanju prikazivanja filma ISUS po cijeloj Hrvatskoj, održali brojne obiteljske, studentske i poslovne seminare i još mnogo drugih događaja. Sve to ne bi bilo moguće bez suradnje s domaćim i stranim partnerima, najčešće iz kršćanskih okružja.